Yritykset saisivat säästöä siirtymällä tulostusratkaisuissaan elinkaarimalliin

16. lokakuuta 2018

KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkönä aloittanut Rauno Liukkonen patistaa yrityksiä vakioimaan tulostus- ja kopiointipalvelunsa elinkaarimallin avulla.

Paperittomasta toimistosta on puhuttu jo silloin kun Rauno Liukkonen aloitti tulostin- ja kopiointialalla muutama vuosikymmen sitten Canonin leivissä. Kesän alussa Liukkonen siirtyi Ricohin Bid Managerin paikalta KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäälliköksi. Liukkonen vastaa KYOCERAn Suomen markkinoinnista
– KYOCERA on harvinainen tulostusalan toimija Suomessa, koska se on kuluneen kolmen vuoden ajan vuosittain kasvattanut liikevaihtoaan Suomessa. Palvelumallimme on ainutlaatuinen markkinoilla, Liukkonen sanoo.
Yhtenä tekijänä viimevuosien kasvulle on elinkaaripalvelumalli sekä merkittävien julkisen puolen toimijoiden siirtyminen KYOCERAn asiakkaiksi.

Vasta viime vuosina A4-tulosteiden määrän kasvu on pysähtynyt, siihen asti kasvua oli joka vuosi. Tulostin- ja kopiointialalla on erityisesti julkisella puolella herätty hankinnoissa kilpailuttamaan laitteet elinkaarimallin perusteella. Enää tulostimia ei haluta ostaa tai liisata, vaan ne hankitaan palveluna, joka mukautuu muuttuviin tarpeisiin.

- Tosin yrityksissä on vielä oppimista. Suurissa ja PK-yrityksissä kannattaisi panostaa tulostuksen hallintaan ja ottaa käyttöön elinkaarimalli, jossa koko tulostus saadaan paremmin mitattavaksi ja hallinnoiduksi kokonaisuudeksi yhdessä muun tietotekniikan kanssa. Tulostuslaitteiden ja -palvelun vakioinnilla saadaan kustannuksiin ja toiminnantehokkuuteen aivan uudenlaista hallittavuutta.
Liukkosen mukaan yrityksissä on usein tulostuksen ja kopioinnin osalta edelleen helposti niin, että jokainen yksikkö hoitaa itse laitehankintansa eikä hankintoja ole keskitetty.

Vuosia julkisten hankintojen parissa työskennellyt Liukkonen uskoo, että jatkossa julkisen puolen hankinnoissa ympäristöasiat saavat enemmän painoarvoa. Tällä hetkellä ympäristöasioiden painoarvo pyörii kilpailutuksissa noin 10 prosentissa. Tavanomaisesti vertaillaan vain laitteiden energiankulutusta, TEC-arvoa, vaikka tulostuksessa ympäristöä kuormittavat myös elinkaaren aikana syntyvä jäte: tyhjät värikasetit, pakkaukset, vaihdettavat varaosa ja tarvikkeet - KYOCERAlla on ainutlaatuinen ECOSYS-järjestelmä, jossa on patentoitu pitkäkestoinen rumpu, joka on erillään väriainepakkauksesta, joten rumpua ei tarvitse vaihtaa väriaineen loppuessa. Tämä vähentää merkittävästi syntyvän jätteen määrää, Liukkonen kertoo.

KYOCERAn pitkäkestoinen teknologia vähentää merkittävästi kulutustarvikkeiden käyttöä, CO2-päästöjä ja TEC-arvoja*. ECOSYS myös säästää huomattavan määrän energiaa sekä valmistus- että käyttövaiheessa. Sähköä voidaan säästää jopa 85 % ECOSYS-tulostimen käyttöiän aikana. Syntyvän ympäristöjätteen saaminen mukaan kilpailutuksiin ei ole Liukkosen mukaan yksinkertaista, sillä vertailtavuus tuottaa vaikeuksia. – Se olisi kuitenkin kaikkien etu.


KYOCERA Document Solutions Inc. KYOCERA Document Solutionsin konserniin kuului maaliskuun 2018 lopussa 66 yritystä ja sen palveluksessa oli yli 16 000 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli 2,6 miljardia euroa (perustuu jenin ja euron vaihtokurssiin: 1 EUR = 130 JPY).

KYOCERA Corporation

KYOCERAn perusti vuonna 1959 Tohtori Kazuo Inamori. KYOCERA on tänä päivänä maailman johtava korkealuokkaisten keraamisten ja elektronisten komponenttien valmistaja, muita merkittäviä tuotteita ovat aurinkopaneelit, sairaalatuotteet, matkapuhelimet sekä toimistolaitteet. Yhtiön toiminnat on jaettu kolmeen eri alueeseen, informaatio ja tietoliikenne; ympäristöystävälliset tuotteet sekä elämän tyyliä korostavat tuotteet.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kyotossa Japanissa. KYOCERA konsernin liikevaihto oli 11,7 miljardia euroa maaliskuussa 2015 päättyneellä tilikaudella (perustuu jenin ja euron vaihtokurssiin: 1 EUR = 130 JPY) ja yhtiön palveluksessa oli yli 68 000 työntekijää. KYOCERA konserniin kuuluu 226 yritystä.


* TEC-arvo on kriteeri, jota on noudatettava kansainvälisessä Energy Star Program -standardissa. Se viittaa yhden viikon aikana käytettyyn sähköön, kun laitteen oletetaan olevan välillä toimintatilassa ja välillä valmiustilassa/sammutettuna sekä kaksi päivää valmiustilassa/sammutettuna.


Lisätietoja:
KYOCERA DOCUMENT SOLUTIONS FINLAND OY
Rauno Liukkonen

Myynti- ja markkinointipäällikkö
p. +358 45 7731 0668 sähköposti: rauno.liukkonen@dfi.kyocera.comScroll to top